Bemutatkozás

Több éves tervezgetés után az FMP - Motorosok közössége úgy döntött, hogy itt az ideje egy szegedi rendezvény megszervezésének. A motorosok száma néhány év alatt a sokszorosára nőtt, ezzel együtt megváltoztak az igények is, hiszen ma már nem csak egy zárt, szűk motoros réteg létezik. Így a sztenderd fesztiválok mellett ez a kezdeményezés egy teljesen új, a szokásoktól eltérő szellemben várja az ország és a határon túli kétkerekűek szerelmeseit. A szervezők mind hangulatában, mind pedig a program kínálat terén egy sokkal változatosabb, izgalmasabb rendezvénysorozatot ígérnek, mivel nem akarják a műfajt korlátok közé szorítani.
A helyszínt a Szegedi Partfürdő területe adja, ami már magában különleges egy ilyen jellegű fesztivál lebonyolítására. A három nap alatt lesz strandolási, sátorozási lehetőség, jelentkezni lehet játékos motoros vetélkedőkre (értékes nyeremények fejében), továbbá külön röplabda és focipálya várja a sportrajongókat.
Az országban az emberek először itt láthatnak medence stuntot, illetve a motoros látványprogramok bemutatásáról a legnépszerűbbek, olyan nemzetközileg is elismert fenegyerekek fognak gondoskodni, mint pl. Herczeg Balázs „Mókus”, vagy Palatinusz Attila „Pala”, akik a hazai stunt kiemelkedő alakjai. Továbbá pajzán, és tűzzsonglőr show-val is kedveskedünk! A fesztivál csúcspontja, és nagyszabású eleme a jelmezes motoros felvonulás, amely egyedülálló attrakció lehet a motoros fesztiválok között. Lesz még extrém halálgömbünk, amely szintén a motoros látványprogramok felsőkategóriája.
A zenei kínálat is merőben eltérő lesz az eddig megszokottaktól, hiszen a kemény rock mellett, a rockabilly, a blues, a pop, az alter, és a folk zene kedvelői is kényeztetve lesznek. Az ország több vezető zenekara is fellép nálunk (pl.: Depresszió, Paddy and the Rats, Little G Weevil, Hollywood Rose, és még sokan mások) ezzel növelve a rendezvény színvonalát. A területen több színpad fog egyszerre üzemelni, melyek közül az egyiket kifejezetten a szegedi zenekaroknak építünk. Ez lesz a Szeged Live Stage. Itt megmutathatják magukat a helyi klubok azon „hős zenekarai” akik évek óta ostromolják a nagyérdemű hallójáratait. Három nap alatt több mint húsz bandát fogunk felléptetni!
Az országutak vándorai mellett szeretnénk a városban élő családokat és fiatalokat is meghívni, hiszen a számtalan motorcsoda puszta megjelenése sem mindennapi látványosság. Természetesen a programkínálat sem csak a „bentlakók” kiváltsága, az eseményre jegyet válthat minden kedves érdeklődő.