Quad csapat

qu2qu1

 

 

 

 

 

 

 

 

A zenei programokkal már ismerkedhettek néhány napja, így épp itt az ideje, hogy ismét visszatérjünk a technikai programokhoz.
Mivel a Partfürdő területén fogunk fesztiválozni és hát ott található néhány medence is, úgy gondoltuk, hogy az egyiket hagyjuk üresen és csináljunk ott, igen ott benne olyan motoros programokat amik egyedülállóak kis hazánkban. A gyakorlások megkezdődtek, a rejtélyes "gabonakörök" itt is megjelentek az ominózus Széchenyi teres körökhöz hasonlóan, csak itt a medencében!

A quad team tagjai:
- Lasancz Albert "Lasi" Honda TRX 250
- Apró László Yamaha Raptor 250
- Rácz Ferenc Suzuki LTZ 400

A gyógyszerek néha elgurultak, keresték, de közben rajzolták a medence alját, mert kemények mint a strandkorlát! :)

Csatolunk néhány képet ízelítőnek, de van itt egy kis videós anyaggal is kedvcsinálónak:

https://www.youtube.com/watch?v=1rNmN2xjUxU

Ti is megnéznétek ahogy csapatnak?? Lesz rá lehetőség, csak el kell jönnötök! Szegedi Motoros Fesztivál 2015.08.07- 08.09

qu3


Biketriál Szeged

tri1tri2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bemutatjuk következő fellépőinket, akik a Biketriál Szeged színeiben tartanak majd nekünk triál bemutatót kerékpárokkal!

A csapatot és annak szellemét a szegedi triálpálya hozta össze, ami az egyik legnagyobb és legjobb magyarországi edzőhely, sok-sok éve. Mi is itt találkoztunk, és kovácsolódtunk csapattá, annak ellenére, hogy a triál egy egyéni sport, viszont edzőtársak borzasztó fontosak a fejlődésben. 2-3 éve bemutatózunk szervezetten. Az edzés, versenyzés, bemutatózás mellett most fontosnak érezzük a sport népszerűsítését is, mert nagyon kevesekhez jutott el eddig ennek a sportnak a híre, pedig más országokban nagy népszerűségnek örvend és természetesen, az utánpótlás keresésére, vállalkozó szelleműek érdeklődésének felkeltésére is törekszünk bemutatóinkkal.

Egy kis ízelítő videó:
https://www.youtube.com/watch?v=-UnsyQKkInQ

A fellépők:

Maráczi Mihály:
21 éves Szegedi bringás, 5 éve bringázok. Eredmények, Balatonbikefest junior 2 hely, Kecskemét 3 hely. Tarcal 2 hely, Egy éve Elit kategóriába versenyzek itt még dobogós helyezést nem értem el.

Polgár Tamás:
 1992.11.10-én születtem, egyetlen dobogós eredményem az 2013.12.28 püspökladányi regionális verseny kezdő kategória I. helyezés

Horváth Gábor:
1994. 02.04-én születtem. Kecskeméti lakos vagyok, de már legalább 5 éve szegeden edzem minden szabadidőmben, illetve most már szegedi tanulóként minden időmet itt töltöm. 7 éve Ismerkedtem meg a sporttal, kisebb nagyobb kudarcokkal, sérülésekkel és ezekből adódó kihagyásokkal mai napig aktívan űzöm. Néhány eredményem, amire büszke vagyok: 2011 Balaton Bike Fest , Junior 20" 2. helyezés 2011 Országos Bajnokság, Junior 20" 2. helyezés 2014 Országos bajnokság, Senior 4. helyezés

Oláh Sándor:
26 éves, hobbi triálos 7 éve bemutatózik rendszeresen


Bauman Zoltán:
24 éves vagyok, 2004 óta triálozom, de már egy pár éve csak hobbi szinten a sport szeretetéért, mert a munka mellett kevés az időm. Szegeden lakom. Aktívabb versenyzésem alatt egyszer voltam 2. és kétszer 3. helyezett.

Facebook:
https://www.facebook.com/BiketrialSzeged/photos_stream?ref=page_internal

Gyertek el és lessétek meg a srácokat, ahogy a kialakított extrém triálpályán szinte átlépik majd a fizikai határokat!

tri3

tri4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Hestia Tűzzsonglőr Csoport

hestia1hestia2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hestia Tűzzsonglőr Csoport 2014 közepe óta az ország legkedveltebb tűztánc szolgáltatója. Mindig is 3 tagból állt, jelenleg Krisztin Zsaklin, Békési Tamara a lányok oldaláról, és Szűcs György a fiú oldalról alkotja a csapatot. Számos nagy zenei rendezvényen, városi összejövetelen láthatóak voltak az elmúlt években.

Sikerüket nem titkolják, miszerint szervezetként működnek. Évről évre újítják a műsort, miszerint nem csak a trükkök és a koreográfiák változnak, hanem újabb ruházatokat, színpadtechnikai kiegészítőket csatolnak a műsoraikhoz. Így, akik már látták is őket az előző években, nyugodtan megtekinthetik újabb műsorukat, melyet országszerte több ezren látnak minden héten.

Facebook oldalukra (https://www.facebook.com/hestiafirejuggling) szívesen invitálják a közönséget, ahol napi szinten osztanak meg újabb videókat, képeket és a róluk írt cikkeket. Illetve külön honlapot hoztak létre a kezdők segítségére és a tűzbiztonságra való figyelemfelkeltésre. Ez a  http://tuzshow.hu címen található meg.


 

Triál bemutató Tóth Gergellyel

tr2tr3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Gergely személyében egy többszörös magyar bajnokot tisztelhetünk, aki nem csak Triál motorral, hanem Triál kerékpárral is feszegeti a fizikai határokat. Geri a GasGas Hungary támogatottja, így egy GasGas TXT280 Pro, 280ccm , 2 ütemű vassal fog bemutatózni. Több alkalommal is láthatjátok majd Őt az augusztusi fesztiválon, érdemes lesz kilátogatni!

tr6

tr7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Vatafaka show

vatafaka2

vatafaka3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi VATAFAKA első akciója 95-ben a Fehér Akácban a Purgatórium felkérésére történt, és mély nyomokat hagyott a helyiségben, leszakadt konvektorok, levert vakolat. Aztán valaki 2010-ben azt mondta az egész produkcióra, hogy ez IPARI SÁMÁN ZENE – van ilyen? Nem tudjuk, de az biztos, hogy ösztönös és energia felszabadító.

Hordókon, csöveken, zápor motorral zenélnek, kilenc dobos, két dorombos, két kovács tolmácsolásában, valamint három teherautó, két utánfutó, és három óra szerelés kell ahhoz, hogy összeálljon a kép!

Irgalmatlan vascső állványzat, tetején két oldalt odahegesztett vashordó, középen egy Zaporozsec motorblokk. Alul körben fiatal vásárhelyi legények ütik a hordókat, a fémcsüngőket keményen, feszesen, pontosan. Folyamatosan lüktet hozzá egy doromb is!

Egy internetes portálon, mely különlegességként emelte ki a VATAFAKÁT a következőt írták a produkcióról:

vatafaka1„A Vatafaka kétszer nem játssza ugyanazt, a hatás egyértelmű, lelke a ritmus. Amikor nekiállnak a fiúk, senki se Al di Meolát vagy Bartókot vár. Nem is mondja, hogy ez jobb. De más. Más és nagyon jó. Az ütősök és a doromb összhangban, egy lüktetés, egy erő. Együtt lassul, gyorsul, vált monotonitásból pattogóvá, őrült tempóból kovácspöröly elementáris döngésévé. Zsigeredig hatol a ritmus, érzelmet kelt a szilajság. Nincs unalom, időben van vége. Nem zúgó fejjel állsz ott döbbenten, hanem erőtől duzzadva. Ez az!”

Na, ez a produkció vár minket vasárnap este 21:30- kor a fesztivál záróakkordjaként. A koncertet még a Hestia tűzzsonglőr csapat előadása is színesíteni fogja, ami így egybeolvasztva biztos, hogy különleges élményt nyújt majd mindenkinek. Kihagyni semmiképp sem szabad!

 

 

 


 

 

Herczeg Balázs ,,Mókus" Stuntrider

A fesztivál következő motoros fellépője, akit szeretnénk bemutatni Nektek….Állj, kell Őt bemutatni? Gyári Honda támogatott, kaposújlaki srác, Pannónia, Titanik’, Trógerfighter, ismeritek? Jaja, igen, Ő az, Herczeg Balázs, vagyis Mókus. Ismeri lassan egész Európa, amerre jár, lenyűgöz mindenkit, megnyer szinte minden stunt versenyt, ultrabrutál’, amit művel!

Az egész pályfutásom úgy kezdõdött, hogy nagyon szerettem motorozni, és amikor csak tehettem motoroztam. Késõbb vettem egy crossmotort és azzal kezdtem versenyezni komolyabban, nyertem egy pár versenyt. Ez idõvel abbamaradt, és csak a Simóval ment tovább a “Trógerkedés”. A stílusomhoz hozzáteszem azt,hogy nekem és az ismerõseimnek nagyon bejön ez a kocsma féle hontalan 70-es éveki divat egyszóval a TRÓGERSTÍLUS és valahogy így alakult ki! Elõször csak úgy nyáron a Deseda mellett, az embereket illegálisan szórakoztattuk, addig-addig míg 2000-ben elmentünk a barátaimmal egy streetfighter bemutatóra közönség elõtt. A kaposvári gyorsulási versenyen együtt parodizáltuk a gyorsulási-, és streetfighter bemutatókat. Szereplésünk nagyon megtetszett mindenkinek és népszerû lett, több más rendezvény szervezõje is meghívott minket. A csapatom hamarosan megfogyatkozott, rövid idõn belül csak magam mutattam be a vicces,de veszélyes “tróger fighter” mutatványt. Magyarországon felléptem többek közt Keszthelyen, Nagykanizsán, Kaposváron, Pécsen, Nyíregyházán, Sirokon, Szegeden, Kunmadarason, Alsóörsön, Békéscsabán és a Rába-ringen.

2002-ben találkoztam Kevin Carmichael-lel, a streetfighter európa bajnokkal a kaposvári bemutatón. A skóciai motorosnak rendkívül tetszett a gyakorlatom, és elismeréssel adózott az addig még nem látott elemek miatt. Kevin meghívott Skóciába, ahol közös bemutatóval kápráztattuk el a közönséget. A videóanyagaimat pedig neves rendezvényszervezõk figyelmébe ajánlotta. Ezek után bemutatkozhattam Wales-ben, Csehországban, Namíbiában, Írországban, Angliában, a Mans szigeteken és Németországban is. Újabb és Újabb városokba hívnak, miközben szerencsére visszavárnak minden egyes rendezvényre. Közben már nagyon régóta akartam, meg a többiek tanácsára és a hitetlenek miatt egy nagymotort, és vettem egy 600 RR-t. Késõbb szponzorálás képpen adtak nekem egy ugyanolyat. Minden évben igyekszem új elemekkel bõvíteni a showmat, mert tetszenek a közönségnek az új mutatványok.

Eddigi stuntos pályafutásom eredményei:

2015 Lengyel Stunt bajnokság II. helyezés
2014 Magyar Stuntriding Bajnokság I. hely
2013 Magyar Stuntriding Bajnokság II. hely
2011  Streetbike Freestyle European Championship II.helyezés
2010 Magyar Bajnokság III.helyezés
2009 Magyar Bajnokság I. helyezés
2009 Indoor Big Bike Freestyle World Champion II. helyezés
2008 Magyar Bajnokság I. helyezés
2007 GoFast World Cup Champion (I. helyezés)
2007 Stunt Riding VB II. helyezés

Természetesen elhozzuk Őt is Nektek, vasárnap fogja csapatni a jelmezes (!) felvonulást követően a medencében, egy pár’ motorral.
Egy kis kóstoló: https://www.youtube.com/watch?v=aDDkwtDf9i8

Drifty Balazs Herczeg Mokuskicsi

vízmókus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Palatinus Attila ,,Pala55" stuntrider

palafeszt1

palafeszt2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hazai stuntriding (streetfighter) élet fenegyerekét és egyben az FMP-Motorosok nagy kedvencét, az örök smilemókamestert' szeretnénk bemutatni Nektek, aki nem más, mint Palatinus Attila, alias Pala55:

A motorozás már egészen kis koromban „megfertőzött” engem, és azóta ebből nem is igazán sikerült kigyógyulnom. :) Eleinte csak utcai motorozásnak és stunt (streetfighter) rajongásnak indult a dolog, de aztán jó pár év elteltével 2009-ben már stunt riding országos bajnoki futamon találtam magam az indulók között. Azóta az eredményeim között van Magyar Bajnoki Cím és sok dobogós helyezés a Magyar Bajnokságban.

A versenyzés mellett foglalkozom reklámfilmek készítésével, és rendszeresen járok itthon, valamint külföldön is motoros bemutatókat tartani különböző rendezvényekre. A bemutatókat nagyon szeretem, mert az összes helyszínnek megvan a saját hangulata, és nagyon jó azt látni mikor a közönség 1000-el tombol a pálya szélén.

Hogy a hosszú téli hónapok se teljenek motorozás nélkül így olyankor szöges gumi fel és irány a jégre!  A stunt mellett a másik nagy kedvencem a jégmotorozás mivel az semmihez sem fogható élmény, mikor egy tavon a -10 fokban az ember kopp keresztben, vagy éppen egykeréken’ tolja egy jó sor 4es nyergében. Nem titkolt célom hogy egy két jeges mutatvánnyal be szeretnék kerülni a Guinness Rekordok könyvébe, amit 2015 telén ha minden jól megy akkor sikerül is megvalósítanom.

Jégen nyélgázon és egykeréken'? Őrült a srác, reméljük sikerül a Guinness! Régi barátságban vagyunk már Vele, nagy kedvenc, így nem volt kérdés, hogy meghívjuk a fesztiválra és medencében fogja nekünk csapatni olyan hangok kíséretében, hogy befonjátok a szemöldökötöket! Tavasszal Szeged város főterén már olyan előzetessel kápráztatott el bennünket, hogy csak kamilláztunk, a főtér aszfaltja azóta is, nyomokban gumicsíkokat tartalmaz.

További képek, videók: https://www.facebook.com/PalatinusAttilaStuntrider?__mref=message_bubble

palafeszt3palafeszt4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Gombos Attila vs. Halálgömb

gombos

" Gombos Attila vs. Halálgömb "


A világon mindössze tizennégy, hazánkban egyedül a szegedi Gombos Attila nevéhez fűződik ez a fajta kihívás, pontosabban produkció. Nevét nem véletlenül kapta, megtanulni is csak hibázás nélkül lehet, ugyanis egyetlen rossz mozdulat is végzetes lehet.
Különleges motoros kaszkadőr számmal, tízedik éve járja Európát egy szegedi sportember Gombos Attila. A fizika minden törvényét áthágva száguldozik minden félelmet hátrahagyva egy fémépítményben, amelynek neve halálgömb. Nem véletlenül: a produkció olyan veszélyes, hogy baleset esetén könnyen halált okozhat.. Számos államban emiatt be is tiltották. Legvakmerőbb száma - amikor a ketrec közepén egy segítője, egy teljes fordulaton működő láncfűrésszel áll, miközben Attila egy csuklyával a fején fejjel lefelé is motorozik úgy, hogy gyakran 30 cm-re suhan el nyakmagasságban a végtagnyeső, halálos pengétől.(ezt még senki nem utánozta le a világon). 2013 - ban az Egyesült Államokban egy szavazáson, ezzel a produkcióval bekerült a világ legmerészebb 20 motoros kaszkadőre közé, mint globe of death rider. S még egy érdekesség: Attilát tartják a leggyorsabbnak ebben a műfajban.
- Nem tulajdonítok jelentőséget az ilyen sorrendeknek.. Ezeket a teljesítményeket lehetetlen összemérni, ez nem verseny. A bemutatók célja, csak a szórakoztatás. Nem tartanám magamat merésznek, vagy az átlagnál bevállalósabbnak, de ha kellően felkészülök és ráhangolódok, magabiztosnak érzem magam abban, amit vállalok. Valamint, a technikai háttér is komoly odafigyelést kap és nagyszerű műszaki segítők vannak a programomhoz. - majd egy paramétert említ.
- A halálgömbök általában 3,5 - 4,5 méter átmérőjűek, mert ez a legoptimálisabb méret a gravitáció leküzdéséhez úgy, hogy a kaszkadőrre ható erők még elviselhetőek legyenek. Én egy 5,1 méteresben motorozok, ami nagyobb sebességet, és agresszívebb stílust kíván. Ezzel a terhelés megközelíti azt a határt, amit az emberi szervezet már nem bír el - folytatja a szegedi kaszkadőr, aki augusztus 7-9 között, az FMP Szegedi Motoros Fesztiválon még két alkalommal látható lesz, ráadásul az egyik alkalommal éjszaka!
-Sajnos az anyagi korlátok továbbra is éreztetik hatásukat a rendezvények világában, ezért a következő szezonban inkább csak külföldi meghívásokat kívánok előtérbe helyezni, viszont itthon, szeretnék önálló, zárt formában fellépni a közönség előtt. - teszi hozzá motorosunk. S hogy meddig akarja újra és újra kockáztatni a show kedvéért az életét az immár 46 éves szegedi kaszkadőr?
- Ebben a korban ezt a műfajt nem szokták fizikálisan bírni, azonban míg érzek magamban elég kondíciót és bátorságot, addig nem szeretném abbahagyni.- mosolyog.
- Ezúton szeretném megköszönni az elmúlt évek az együttműködéseit az Auner-nek, a Wild-nek, a Motor Age- nek, valamint a a Szegedi Küzdősport Klub - MMA sportolóinak, hogy felkészülésemben segítségemre voltak. - fejezi be rövid interjúját Gombos Attila, a halálgömb örök kihívója.