Herczeg Balázs ,,Mókus" Stuntrider

A fesztivál következő motoros fellépője, akit szeretnénk bemutatni Nektek….Állj, kell Őt bemutatni? Gyári Honda támogatott, kaposújlaki srác, Pannónia, Titanik’, Trógerfighter, ismeritek? Jaja, igen, Ő az, Herczeg Balázs, vagyis Mókus. Ismeri lassan egész Európa, amerre jár, lenyűgöz mindenkit, megnyer szinte minden stunt versenyt, ultrabrutál’, amit művel!

Az egész pályfutásom úgy kezdõdött, hogy nagyon szerettem motorozni, és amikor csak tehettem motoroztam. Késõbb vettem egy crossmotort és azzal kezdtem versenyezni komolyabban, nyertem egy pár versenyt. Ez idõvel abbamaradt, és csak a Simóval ment tovább a “Trógerkedés”. A stílusomhoz hozzáteszem azt,hogy nekem és az ismerõseimnek nagyon bejön ez a kocsma féle hontalan 70-es éveki divat egyszóval a TRÓGERSTÍLUS és valahogy így alakult ki! Elõször csak úgy nyáron a Deseda mellett, az embereket illegálisan szórakoztattuk, addig-addig míg 2000-ben elmentünk a barátaimmal egy streetfighter bemutatóra közönség elõtt. A kaposvári gyorsulási versenyen együtt parodizáltuk a gyorsulási-, és streetfighter bemutatókat. Szereplésünk nagyon megtetszett mindenkinek és népszerû lett, több más rendezvény szervezõje is meghívott minket. A csapatom hamarosan megfogyatkozott, rövid idõn belül csak magam mutattam be a vicces,de veszélyes “tróger fighter” mutatványt. Magyarországon felléptem többek közt Keszthelyen, Nagykanizsán, Kaposváron, Pécsen, Nyíregyházán, Sirokon, Szegeden, Kunmadarason, Alsóörsön, Békéscsabán és a Rába-ringen.

2002-ben találkoztam Kevin Carmichael-lel, a streetfighter európa bajnokkal a kaposvári bemutatón. A skóciai motorosnak rendkívül tetszett a gyakorlatom, és elismeréssel adózott az addig még nem látott elemek miatt. Kevin meghívott Skóciába, ahol közös bemutatóval kápráztattuk el a közönséget. A videóanyagaimat pedig neves rendezvényszervezõk figyelmébe ajánlotta. Ezek után bemutatkozhattam Wales-ben, Csehországban, Namíbiában, Írországban, Angliában, a Mans szigeteken és Németországban is. Újabb és Újabb városokba hívnak, miközben szerencsére visszavárnak minden egyes rendezvényre. Közben már nagyon régóta akartam, meg a többiek tanácsára és a hitetlenek miatt egy nagymotort, és vettem egy 600 RR-t. Késõbb szponzorálás képpen adtak nekem egy ugyanolyat. Minden évben igyekszem új elemekkel bõvíteni a showmat, mert tetszenek a közönségnek az új mutatványok.

Eddigi stuntos pályafutásom eredményei:

2015 Lengyel Stunt bajnokság II. helyezés
2014 Magyar Stuntriding Bajnokság I. hely
2013 Magyar Stuntriding Bajnokság II. hely
2011  Streetbike Freestyle European Championship II.helyezés
2010 Magyar Bajnokság III.helyezés
2009 Magyar Bajnokság I. helyezés
2009 Indoor Big Bike Freestyle World Champion II. helyezés
2008 Magyar Bajnokság I. helyezés
2007 GoFast World Cup Champion (I. helyezés)
2007 Stunt Riding VB II. helyezés

Természetesen elhozzuk Őt is Nektek, vasárnap fogja csapatni a jelmezes (!) felvonulást követően a medencében, egy pár’ motorral.
Egy kis kóstoló: https://www.youtube.com/watch?v=aDDkwtDf9i8

Drifty Balazs Herczeg Mokuskicsi

vízmókus