Vatafaka show

vatafaka2

vatafaka3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi VATAFAKA első akciója 95-ben a Fehér Akácban a Purgatórium felkérésére történt, és mély nyomokat hagyott a helyiségben, leszakadt konvektorok, levert vakolat. Aztán valaki 2010-ben azt mondta az egész produkcióra, hogy ez IPARI SÁMÁN ZENE – van ilyen? Nem tudjuk, de az biztos, hogy ösztönös és energia felszabadító.

Hordókon, csöveken, zápor motorral zenélnek, kilenc dobos, két dorombos, két kovács tolmácsolásában, valamint három teherautó, két utánfutó, és három óra szerelés kell ahhoz, hogy összeálljon a kép!

Irgalmatlan vascső állványzat, tetején két oldalt odahegesztett vashordó, középen egy Zaporozsec motorblokk. Alul körben fiatal vásárhelyi legények ütik a hordókat, a fémcsüngőket keményen, feszesen, pontosan. Folyamatosan lüktet hozzá egy doromb is!

Egy internetes portálon, mely különlegességként emelte ki a VATAFAKÁT a következőt írták a produkcióról:

vatafaka1„A Vatafaka kétszer nem játssza ugyanazt, a hatás egyértelmű, lelke a ritmus. Amikor nekiállnak a fiúk, senki se Al di Meolát vagy Bartókot vár. Nem is mondja, hogy ez jobb. De más. Más és nagyon jó. Az ütősök és a doromb összhangban, egy lüktetés, egy erő. Együtt lassul, gyorsul, vált monotonitásból pattogóvá, őrült tempóból kovácspöröly elementáris döngésévé. Zsigeredig hatol a ritmus, érzelmet kelt a szilajság. Nincs unalom, időben van vége. Nem zúgó fejjel állsz ott döbbenten, hanem erőtől duzzadva. Ez az!”

Na, ez a produkció vár minket vasárnap este 21:30- kor a fesztivál záróakkordjaként. A koncertet még a Hestia tűzzsonglőr csapat előadása is színesíteni fogja, ami így egybeolvasztva biztos, hogy különleges élményt nyújt majd mindenkinek. Kihagyni semmiképp sem szabad!